dinsdag 6 november 2007

Is Jozef God de Vader?

Ik heb u al eens uitgelegd dat de Maagd Maria geen maagd was. Dat maagdschap is verkeerd vertaald van het Hebreeuws in het Grieks, in de Septuagint. Het Hebreeuwse woord betekent zowel ‘maagd’ als ‘lekker stuk’ of ‘schoonheid’. Uit die mogelijkheden hebben ze zomaar ‘maagd’ gekozen, en vervolgens heeft de Rooms-Katholieke Kerk, niet bereid tot correctie, de zaak alleen maar erger gemaakt.
Wij, Onafhankelijk Katholieken, maken die correctie wel. Wij geloven er geen snars van, die hele toestand van de engel Gabriël die bij Maria langs komt vliegen om te zeggen: ‘Gij zult bevallen van een Godenkind. Gij zult wel zwanger worden, maar ge blijft maagd!’
Maria was gehuwd met Jozef de Timmerman. Het was een fatsoenlijk stel, mogen we aannemen, anders zou de Bijbel helemaal niet kloppen. Dus Jozef heeft zijn vrouw ontmaagd en bezwangerd. Ze kregen een kind, Jezus.
Jezus is het Heilige Kind. Maria is de Moeder Gods, ook wel: God de Moeder. Dus Jozef is dan de Vader Gods. God de Vader. Het is het meest logische. U heeft wel opmerkt dat Jozef altijd wat ouder wordt voorgesteld. Ik denk dat ook de schilders wel doorhadden wat er aan de hand was. God de Vader moest ook wel wat ouder zijn, want hij heeft in het Begin der Tijden het universum nog in zes dagen voor elkaar getimmerd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik protesteer, want Maria is als maagd ter hemel opgenomen!

Ben Hoogeboom zei

En gij geleuft dat, Guurtje?